lån

Tips til at spare penge på transportudgifter

I mange husstande finder man to biler. Når begge voksne skal på arbejde, muligvis i to forskellige byer, er det nogle gange nødvendigt med to biler. Måske er der også voksne børn i husstanden, som af og til har brug for at låne en bil til at køre til sportsaktiviteter eller for at besøge venner. Desværre er der forbundet mange udgifter med det at være bilejer. Her får du derfor et par tips til, hvordan du kan spare penge på dine transportudgifter.

Tilbyd samkørsel, eller lej din bil ud

I dag er det blevet meget populært at tilbyde samkørsel. Hvis du ved, at du skal køre en bestemt strækning på en bestemt dag, kan du tilbyde andre at køre med. Der findes både apps og grupper på sociale medier, hvor du kan tilbyde samkørsel. Der er nogle virkeligt fine fordele ved samkørsel, nemlig:

  • I er flere om at betale for transportudgifterne
  • Du har nogle at snakke med på hele turen
  • Du bestemmer prisen for køreturen

Alternativt kan du også selv forsøge at finde et lift, så du ikke behøver at køre. Så skal du blot betale et aftalt beløb til føreren af bilen.

Via flere af de samme apps og grupper på sociale medier kan du også leje din bil ud. Hvis du ved, at du i en uge, et par dage eller blot nogle få timer ikke har brug for din bil, kan du tilbyde andre at låne den for et beløb, som du fastlægger. Dermed kan du få en lille indtægt, som du kan anvende til dine egne transportudgifter.

Lad bilen stå derhjemme

Der debatteres i øjeblikket meget omkring klima, og bilen er desværre en stor klimasynder. For at spare penge på dine transportudgifter og samtidig gøre noget godt for klimaet, kan du også overveje at tage offentlig transport eller hoppe på din cykel, når du ikke skal så langt.

Hvis du ikke har mulighed for at anvende andre transportmidler end din bil, kan du også tage et penge lån for at få lidt mere luft i budgettet.